Residenties

GlazenHuis organiseert jaarlijks residenties (AiR – Artists in Residence) met internationale glaskunstenaars. Hiermee willen we artistieke ontmoetingen aanmoedigen en culturele uitwisselingen tussen kunstenaars van over heel de wereld bevorderen. Hierbij wordt de nadruk niet gelegd op de productie van nieuw werk, maar op kennisontwikkeling door een uitgebreide begeleiding en facilitering van de kunstenaars.

Via een open call kunnen internationale kunstenaars zichzelf en hun werk voorstellen, waarna GlazenHuis de moeilijke opdracht heeft om uit de ingediende dossiers twee tot drie kandidaten te selecteren. De genomineerden mogen tijdens de vooraf afgesproken periode de atelierfaciliteiten gebruiken om nieuwe technieken uit te proberen en onderzoek te doen. Als wederdienst, schenken zij één van hun creaties aan de stedelijke glaskunstcollectie van Lommel.

Het residentieprogramma van GlazenHuis heeft een wereldwijde reputatie want kunstenaars vanuit onder andere Australië, Amerika en Japan, waren al te gast.

 

EXPO 'THE RESIDENTS'

In 2020 konden we gezien de Coronaperikelen, geen internationale oproep plaatsen. Ons eigen team en de freelancers kregen de kans om de zomerresidenties in te vullen en maakten daar met veel plezier gebruik van. Aanschouw knap talent van eigen bodem in de tentoonstelling The Residents.

 

RESIDENTIES 2021

Sakurako Iida is de eerste internationale resident die terugkeert naar ons glasatelier. De glasblaaster van Tokyo verblijft van augustus tot oktober in België. Een andere gast die ons tijdens de zomer zal bezoeken, is lokaal en internationaal talent Kasper Bosmans: hij try-out van 20 tot 23 juli samen met Jeroen Maes in het glasatelier.

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor Glazenhuis. Je kan dit ook bij aankomst doen in de Glasshop.

Volwassenen
€ 5,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in