Residenties

Sinds 2013 bouwde GlazenHuis met succes een internationaal residentieprogramma uit. Hierbij worden er jaarlijks gerenommeerde internationale glaskunstenaars uitgenodigd om een periode in het warmglasatelier te werken. Met dit programma wil GlazenHuis artistieke ontmoetingen aanmoedigen en culturele uitwisselingen tussen kunstenaars bevorderen. De nadruk ligt hierbij op kennisontwikkeling door een uitgebreide begeleiding en facilitering van de kunstenaars.

Via een open call kunnen internationale kunstenaars zichzelf en hun werk voorstellen, waarna GlazenHuis de moeilijke opdracht heeft om uit de ingediende dossiers twee tot drie kandidaten te selecteren. De 'artists in residence' mogen tijdens de vooraf afgesproken periode de atelierfaciliteiten gebruiken om nieuwe technieken uit te proberen en onderzoek te doen. Als wederdienst, schenken zij één van hun creaties aan de stedelijke glaskunstcollectie van Lommel & maken ze enkele kunstwerken om in de galerij te koop aan te bieden.

Interesse? De open call oproep gebeurt via de website, Instagram en Facebook.

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

In kader van de verbouwing van GlazenHuis, zullen er vanaf 24 december 2023 wijzigingen plaatsvinden in de publiekswerking. Het standaard toegangstarief van € 5 wordt verlaagd naar € 3.

museumpass

 

 

Volwassenen ?
€ 3,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in