Plan je bezoek

Openingsuren

Museum

Maandag: gesloten*

Dinsdag - zondag: 10:00 - 17:00u

* Altijd gesloten op maandag. Ook met feestdagen die op een maandag vallen.

* Het atelier is beperkt of niet geopend vanaf november 2023.

 

Glasshop*

Maandag - vrijdag: 9:00 - 17:00u

Zaterdag - zondag: 10:00 - 17:00u

Feestdagen: 10:00 - 17:00u

Kerst- en oudejaarsavond: gesloten vanaf 15u

Kerst- en nieuwjaarsdag: gesloten

* De glasshop bevindt zich in het toeristisch infokantoor, daarom verschillen deze openingsuren met het museum.

 

Toegankelijkheid

Het grootste deel van het museum is toegankelijk voor wie minder goed te been is of gebruik maakt van een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel. Enkel de glazen trap is niet toegankelijk. Honden zijn niet toegelaten in het museum.

Ticketprijzen

Koop je ticket online of bij aankomst. 

 

  • €5 voor volwassenen
  • €3 voor -26 jaar, 65+, Limburgpas, Bokrijk abonnement en groepen vanaf 12 personen.
  • gratis voor -6 jaar, Museumpas, ICOM-kaart, Riebedebie Paspoort, lerarenkaart, begeleiders van mindervaliden, erkende gidsen en journalisten

 

museumpass

Rondleidingen

Waarom wordt er een krant gebruikt tijdens het glasblazen? Wat is een punti? En welke temperaturen hebben de verschillende ovens? Dit zijn vragen waarop onze rondleider je maar al te graag een antwoord geeft. Tijdens een begeleide rondleiding krijg je niet alleen meer uitleg over de lopende expo, maar kom je ook meer te weten over de eeuwenoude glastechnieken en de glaskunstenaars. Het ambachtelijk glasatelier kan je binnenkijken vanuit de tentoonstellingsruimten. Nadien kan je nog even rond snuisteren in de glasshop en de kunstgalerij.

 

Voor groepen

Tickets: €5 p.p. - vanaf 12 personen kortingstarief van €3 p.p.

Gids: €60 - max. 25 personen per rondleider. Onze infrastructuur laat max. twee groepen van 25 personen toe.

Tijdsduur: +- 1,5u

Reserveer

Bereikbaarheid

Met de fiets

Je kan je fiets parkeren voor Toerisme Lommel. Adres: Dorp 14, 3920 Lommel, tussen fietsknooppunten 224 en 229

 

Met de auto

Parkeren kan gratis op de parking van CC De Adelberg (2 minuten wandelen tot GlazenHuis). Geef hiervoor ‘Adelbergpark’ als bestemming in op je GPS-toestel. Daarnaast kan je betalend terecht op het Hertog-Janplein aan het Huis van de Stad (5 minuten wandelen tot GlazenHuis).

 

Met de trein

Er is een rechtstreekse treinverbinding tussen Antwerpen-Centraal en Neerpelt/Hamont. Deze houdt halt in Lommel. Let op! De laatste trein Lommel – Antwerpen vertrekt om 21.39 uur. Het treinstation bevindt zich op 3 km van het stadscentrum. Je kan bus 58 naar halte Adelberg nemen, een uur op voorhand de belbus reserveren, een Blue-bike huren of naar het centrum wandelen (+- 30 min.).

 

Met de bus

Het centrum van Lommel is bereikbaar via de lijnen 58 (Beringen – Lommel), 180 (Hasselt – Lommel), 84 (Geel – Hamont) en 307 (Lommel Provil – Lommel Kolonie). De dichtstbijzijnde bushalte is Lommel Adelberg (409665) met doorkomende lijnen 58 en 84. Voor inlichtingen over de reisroute of de routeplanner kan je terecht bij De Lijn. Van aan de bushalte tot GlazenHuis is het nog maar zo’n 5 minuten wandelen.

 

Met de groep

En met de bus? Dan kan die via de Klachtloopstraat parkeren aan Schepenbank. Steek daar langs het Huis van de Stad het Michiel Jansplein tot aan Corbie Hotel. Passeer vervolgens het hotel langs rechts, door de Heerdgang richting het Marktplein. GlazenHuis bevindt zich schuin tegenover de kiosk. Deze verplaatsing neemt een kleine 10 minuten in beslag.

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

In kader van de verbouwing van GlazenHuis, zullen er vanaf 24 december 2023 wijzigingen plaatsvinden in de publiekswerking. Het standaard toegangstarief van € 5 wordt verlaagd naar € 3.

museumpass

 

 

Volwassenen ?
€ 3,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in