Residentie

KOEN VANDERSTUKKEN (BE)

01/07/2008

- 27/07/2008

Koen Vanderstukken is een kunstenaar, professor en auteur met meer dan 35 jaar ervaring. In zijn werk zoekt Koen steeds naar de intrinsieke verschillen tussen persoonlijke perceptie en werkelijkheid, waarbij hij voortdurend de dualiteit tussen werkelijkheid en schijn onderzoekt. Het werk van Koen wil dan ook geen antwoorden geven. Het is pretentieloos en zet aan om de schijn of werkelijkheid van rationaliteit en emoties in vraag te stellen. Het doet ons stilstaan en brengt de steeds groeiende complexiteit van ons menselijk bestaan onder onze aandacht, maar meer nog, de enorme diepgang en rijkdom die erin verborgen zit.

Koen is een gerenommeerd beeldhouwer en docent. Zijn werk is tentoongesteld in belangrijke centra over de hele wereld, van Amsterdam, Parijs, Praag en Venetië tot New York, Chicago en Montreal. Van 1990 tot 2006 leidde hij zijn eigen atelier in Niel, België. Zijn glaskunst is te vinden in vele museum- en privécollecties en in belangrijke openbare opdrachten. Koen heeft workshops en masterclasses gegeven in Europa en Noord-Amerika en daarnaast 10 jaar les gegeven aan het Instituut voor Kunst en Ambacht in Mechelen.

Sinds 2006 is Koen Vanderstukken professor en studiohoofd van de glasafdeling van Sheridan College in Oakville, Canada. De glasstudio van Sheridan heeft een internationale reputatie voor het voortbrengen van kunstenaars met een bijzondere creativiteit, gevoel voor design en technische vaardigheid. Bovendien is Koen Vanderstukken de auteur van het boek ‘GLASS Virtual Real‘, gepubliceerd door Black Dog Publishing in Londen. Ook werkt hij als serieconsultant en hielp de grootste glasblazerij van Noord-Amerika bouwen voor de Netflix-serie ‘Blown Away‘.

“Only when you consider glass as the material component of an immateriality, you will be able to overcome the functionality and the mystery of the material in a fundamental way.” – Koen

Andere residenties

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

In kader van de verbouwing van GlazenHuis, zullen er vanaf 24 december 2023 wijzigingen plaatsvinden in de publiekswerking. Het standaard toegangstarief van € 5 wordt verlaagd naar € 3.

museumpass

 

 

Volwassenen ?
€ 3,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in