Residentie

SALLY MCCUBBIN (CA)

05/09/2009

- 26/09/2009

Sally McCubbin is een oplossingsgerichte kunstenares en ontwerpster. Haar veelzijdige carrière draait om het vinden van uitdagingen, de eenvoud van schoonheid en persoonlijke vreugde. Geboren in Toronto, de jongste van vier, leerde Sally al vroeg oplossingen te vinden.

Terwijl ze al meer dan 15 jaar een onafhankelijke kunstcarrière heeft, benut Sally ook haar talenten als freelance webdesigner, docent en digitaal strateeg. Sally’s basisstudie in Craft & Design vestigde haar intieme relatie met de waarde van kwaliteit. Sinds 2005 zijn haar kunstwerken te vinden in particuliere en openbare collecties in Canada, de Verenigde Staten en Europa. Voor dit werk heeft ze een aantal beurzen en prijzen ontvangen, meest recentelijk van de Royal Bank of Canada, de Ontario Arts Council en de Canada Council for the Arts.

Tot haar belangrijkste verwezenlijkingen behoren de uitvoering van twee openbare kunstinstallaties langs één van de doorgangswegen van Toronto, een gefinancierde kunstenaarsresidentie in het Tacoma Museum of Glass en meerdere gefinancierde onderzoeksprojecten in Scandinavië, Duitsland en Australië. In 2008 richtte Sally Studio Huddle op, een studio/winkel/tentoonstellingsruimte die de inspanningen en middelen van 12 jonge kunstenaars en ontwerpers bundelde. Deze onderneming was fundamenteel voor Sally’s zakelijke ontwikkeling en bevorderde cruciale professionele relaties.

Van 2009 tot 2019 gaf Sally les in beroepspraktijk, ontwerp, glasblaastechniek en bedrijfsplanning aan het Sheridan College. Ze bracht haar studenten de praktijk van het veldwerk bij en moedigde het omarmen van mislukkingen aan als een belangrijk onderdeel van het ontwerpen. Sally was ooit een toegewijd glasblazer en kreeg de eer les te geven aan de Pilchuck Glass School (VS), GlazenHuis en het Bild-Werk (Duitsland). Haar werk in glas heeft haar toegelaten te reizen voor professionele ontwikkeling en onderzoek in de Verenigde Staten, Scandinavië, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland.

I am trying to make these objects that are important to me because they include my ideas about the world, politics, or social trends.” – Sally

Andere residenties

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

In kader van de verbouwing van GlazenHuis, zullen er vanaf 24 december 2023 wijzigingen plaatsvinden in de publiekswerking. Het standaard toegangstarief van € 5 wordt verlaagd naar € 3.

museumpass

 

 

Volwassenen ?
€ 3,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in