Expo

Winter expo 2022

30/10/2021

- 13/03/2022

Deze winter toont GlazenHuis 3 tentoonstellingen die relateren naar de eigen glaskunstcollectie en het beheer van de private collecties Embrechts-Ryckaert en Schrijvers. Zo brengt GlazenHuis een overzichtsexpo van Richard Meitner (US/NL), een expo met artist-in-residence Kasper Bosmans en een expo met de titel CUT.

RICHARD MEITNER _changes

Dr. Dirk Schrijvers Collection

niv. 0

Kunstenaar Richard Meitner (US/NL) is een icoon. Al vele decenia bedekt hij de grenzen van glaskunst onder een laag verf, een film van fototransfers of een korst glaskorrels. Hij vult ze aan met gevonden voorwerpen, textiel of kleurrijke paillettes. Zonder veel woorden, maar met sprekende beelden, steeds vernieuwend alsook herkenbaar.

Richard Meitner geniet een bijzonder grote fanbasis. Zonder twijfel is de grootste verzamelaar Dr. D. Schrijvers die meer dan 70 kunstwerken bezit van deze uitzonderlijke artiest. Sinds enkele jaren beheert GlazenHuis samen met het Designmuseum Gent deze collectie. Deze expo is een terugblik evenals een prelude voor een grote solo expo Meitner75 in 2023.

richardmeitner.com

 

KASPER BOSMANS _entre chiens et loups

summer resident 2021

niv. +1

Na het openen van een grote expo in De Pont in Tilburg was beeldend kunstenaar Kasper Bosmans in de zomer van ‘21 even terug in zijn heimat Lommel. Samen met Team GlazenHuis ontwikkelde hij er als artist-in-residence een nieuwe versie van zijn Wolf Corridor. Dit werk wordt onderdeel van zijn aankomende solotentoonstelling bij het kunstencentrum Wiels in Brussel. Delen van de Wolf Corridor worden hier bij GlazenHuis voor het eerst getoond en dit in combinatie met bestaande werken.

Bosmans is gefascineerd door verhalen, lokale gebruiken en anekdotes. Door deze met elkaar te verbinden ontstaan er nieuwe verhalen die interpretaties mogelijk maken.

De manier waarop mensen betekenissen projecteren op de natuur is een terugkerend onderwerp in Bosmans’ werk. Meestal focust hij zich intuïtief op specifieke, soms fragiele, soms ludieke feiten en verhalen die dicht bij het gewone leven staan maar ondanks de betekenis die ze in zich dragen ondergewaardeerd blijken. Vondsten die hem tijdens zijn onderzoek prikkelen vormen de aanleiding tot een artistiek spel tussen verworven kennis en gevoel voor poëzie.

gladstonegallery.com/artist/kasper-bosmans/works

 

CUT

glas_gesneden, gezaagd, geslepen

niv. -1

Glas kan op vele manieren bewerkt worden, zowel koud als warm. Deze selectie van glaskunstwerken uit de eigen collectie werden na het smelten, blazen of gieten verder koud bewerkt.

glazenhuis.be/collectie/

Expo archief

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

In kader van de verbouwing van GlazenHuis, zullen er vanaf 24 december 2023 wijzigingen plaatsvinden in de publiekswerking. Het standaard toegangstarief van € 5 wordt verlaagd naar € 3.

museumpass

 

 

Volwassenen ?
€ 3,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in