Expo

TACTILE

28/06/2018

- 04/11/2018

In de zomer van 2018 kon je de top van de internationale glaskunst zien in GlazenHuis. Curator Sue Schiepers bracht onder de noemer ‘Tactile’ verschillende toonaangevende glaskunstwerken samen in een zinnenprikkelende tentoonstelling.

Het topwerk van de tentoonstelling was zonder enige twijfel ‘Chado’, een levensgrote glazen jurk van Karen LaMonte. De Amerikaanse studeerde af als designer, maar begon vrijwel onmiddellijk met glaskunst. In haar werk exploreert ze vaak thema’s als belichaming en identiteit, karakter en persoonlijkheid, het sociale leven van vrouwen, de rol van het lichaam en de menselijke vorm. Haar levensgrote gewaden zijn intussen haar handelsmerk. Een technisch huzarenstukje én een tijdrovend proces, want het vergt maar liefst 9 maanden om zo één jurk te maken. De Chado-jurk lijkt gedrapeerd en het glazen beeld nodigt uit om aan te raken en te voelen. Niet dat het mocht, maar het illustreerde het spanningsveld waar het in Tactile om draaide. Van gebreid glas (Carol Milne, Canada) en zwevende glastapijten (Nava, Venezuela) tot opengeslagen glasboeken met flinterdunne bladen (Anne Petters, Duitsland) of diepzee koraal-achtige glassculpturen (Dafna Kaffeman, Israël); de tastzin werd duchtig op de proef gesteld. Maar, aaien noch voelen mocht. Tactile toonde glas zoals je het nog nooit zag.

 

Curator:

Sue Schiepers

 

Deelnemende kunstenaars:

Anne Claude Jeitz & Alain Calliste (LU, FR), Dafna Kaffeman (ISR), Marta Klonowska (PL), Sylvia Kopka (DE) Karen LaMonte (USA), Shayna Leib (USA),  Carol Milne (CA), Ana Maria Nava (VZL), Michèle Perozeni (FR), Anne Petters (DE), Cathryn Shilling (GB), Petra Sindelar (CZ), Kristiina Uslar (EST), Sylvie Vandenhoucke (BE).

Expo archief

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

In kader van de verbouwing van GlazenHuis, zullen er vanaf 24 december 2023 wijzigingen plaatsvinden in de publiekswerking. Het standaard toegangstarief van € 5 wordt verlaagd naar € 3.

museumpass

 

 

Volwassenen ?
€ 3,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in