Expo

SANDBOX

16/09/2008

- 30/12/2008

Hedendaags Japans glas

Het Japanse kunstcollectief Sandbox bestaat uit 8 jonge kunstenaars, allen gefascineerd door glas tasten samen de grenzen af van glas als sculpturaal materiaal. Toch zijn de resultaten erg persoonlijk en gevarieerd.

Hun groepsdynamiek en het gedreven initiatief brengen hun projecten telkens opnieuw tot een kwalitatief hoogstaand niveau. De laatste jaren sloegen de leden afzonderlijke wegen in, wat het coördineren van de Sandbox activiteiten een stuk bemoeilijkt.

Sandbox vierde zijn 10-jarig bestaan in GlazenHuis. En hoe! Naast een verbeeldende tentoonstelling van verfijnd exotisme brachten we een lezing, een workshop, een residentie én demonstraties. Het samensmelten van de atelieractiviteiten en de tentoonstelling was dus van groot belang bij dit opzet.

Takeshi Ito ontwierp samen met 30 vrijwilligers 30 glazen driewielertjes. Deze vervoerden allen een persoonlijk ‘zaadje’ van iedere deelnemer. Ze vormden een essentieel onderdeel van de installatie ‘Pass On’ (=doorgeven) die hij creëerde tijdens zijn residentie in GlazenHuis. Tomoko Doi, Kanami Ogata, Takeshi Ito en Shinsaku Fukutaka verzorgden een workshop en demonstaties in het atelier van GlazenHuis. Mica Okuno bracht een lezing over hedendaags Japans glas.

 

Kunstenaars/designers:

Takeshi ITO, Ryoko SATO, Hiroshi HAMADATE, Kanami OGATA, Mio MURAKI, Mica OKUNO, Tomoko DOI, Shinsaku FUKUTAKA

Expo archief

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

In kader van de verbouwing van GlazenHuis, zullen er vanaf 24 december 2023 wijzigingen plaatsvinden in de publiekswerking. Het standaard toegangstarief van € 5 wordt verlaagd naar € 3.

museumpass

 

 

Volwassenen ?
€ 3,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in