Expo

GREAT DANES

17/09/2016

- 17/04/2017

Deens glas: van modern fabrieksdesign tot hedendaagse kunst

Denemarken, het land van Lego, Andersen-sprookjes en Bang&Olufsen. Het land dat synoniem staat voor strakke lijnen en hoge functionaliteit, van meubels en huishoudelijke artikelen tot speelgoed en mode. Het land waar op een andere manier nagedacht wordt over design.

Het Deense design is al decennia lang wereldwijd ongelooflijk populair: elegante kasten en stoelen, gezeefdrukt textiel en behang, kleurrijke lampen en glasservies. Op de tweedehandsmarkt floreert de vintage-cultuur, maar naast dit populaire retro-erfgoed blijven ook vandaag jonge Deense ontwerpers hedendaags topdesign vormgeven.

De tentoonstelling Great Danes bracht een mix van het welbekende kleurrijke Scandinavische sixties en seventies designglas, maar keek ook terug naar de opkomst van het ‘studioglas’ in de jaren tachtig onder leiding van Finn Lynggaard. Ten slotte, werd er ook heel wat aandacht besteed aan hedendaagse glaskunst en glasdesign met internationaal gerenommeerde namen als Tobias Møhl, Lene Bødker, Steffen Dam, Jeannet Iskandar en Cecilie Manz. Deze tentoonstelling was goed voor meer dan 200 glasobjecten van 26 Deense kunstenaars en designers.

I.s.m. Glasmuseet Ebeltoft, Hempel Glasmuseum, Næstved Museum en Ernsting Stiftung.

 

Bekijk hier de digitale catalogus.

Expo archief

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

In kader van de verbouwing van GlazenHuis, zullen er vanaf 24 december 2023 wijzigingen plaatsvinden in de publiekswerking. Het standaard toegangstarief van € 5 wordt verlaagd naar € 3.

museumpass

 

 

Volwassenen ?
€ 3,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in