Expo

Winter expo 2021

31/10/2020

- 14/03/2021

Traditiegetrouw focust de wintertentoonstelling op kunstobjecten uit de stedelijke glaskunstcollectie. De expo is dit najaar opgedeeld in drie afzonderlijke thema’s: Shoerealism, The Residents en The Collection.

 

SHOEREALISM

niv. 0

De in Amsterdam wonende Japanse kunstenaar Simsa Cho (1962) studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveldacademie in Nederland.. Cho’s artistieke beleving resulteert in performances en installaties waarbij glazen kunstobjecten met een spiritueel karakter als meditatieve tool gebruikt worden. De relatie tussen “het lichaam” en “haar energie” is een vraagstuk dat zich ook vertaalt in autonome en bijzonder fantasievolle objecten.

Zo ontstond in zijn studentenperiode Shoerealism. In zijn dertigjarige oeuvre, is dit een wederkerend thema waarin Cho zijn grenzeloze fascinatie voor schoenen botviert. Als eerste museum brengt GlazenHuis een overzichtstentoonstelling: meer dan veertig objecten uit private verzamelingen en museumcollecties – waaronder drie uit de stedelijke glaskunstcollectie van de stad Lommel – tonen de wonderlijke wereld der glazen schoenen.

Speciaal voor deze gelegenheid ontwierp Simsa Cho een nieuw schoenontwerp in een gelimiteerde oplage van 10 stuks. Dit wordt naast de tentoonstellingscatalogus in de Glasshop te koop aangeboden.

 

Curator:

Jeroen Maes (BE)

 

Kunstenaar:

Simsa Cho (JP/NL)

 

 

THE RESIDENTS

niv. +1

GlazenHuis organiseert jaarlijks residenties (AiR – Artists in Residence) met internationale glaskunstenaars. Hierbij ligt de nadruk op kennisontwikkeling en mogen de geselecteerde kandidaten de atelierfaciliteiten van GlazenHuis gebruiken. Als wederdienst, wordt één van hun creaties aan de stedelijke glaskunstcollectie van Lommel gedoneerd. Gezien de Coronaperikelen, benutte deze zomer het eigen personeel en de freelance glasblazers de residentieperiode. Aanschouw knap talent van eigen bodem.

 

Kunstenaars/designers:

Jente Ruts (BE), Marcel Haccuria (BE), Jeroen Maes (BE), Eric Pipien (BE), Ingrid Arts (BE), Ivo Henkens (BE), Ryoko Sato (JP/BE), An-Valerie Vandromme (BE), Eline Deboiserie (BE)

 

 

THE COLLECTION

niv. -1

Beleef de vuurdoop van Karien Vandenberk, museumgids en creatieve duizendpoot. Karien is sinds de oprichting in 2007 actief binnen de werking van het GlazenHuis. Zij kent de kneepjes van het vak en beheerst als geen ander de stedelijke glaskunstcollectie en de schenkingen en de bruiklenen van private verzamelaars. Als glaskunstkenner bij uitstek, inventariseert zij de collecties om ze later ook te ontsluiten. In deze expo presenteert zij u een aantal van haar favorieten.

 

Curator: 

Karien Vandenberk (BE)

Expo archief

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

In kader van de verbouwing van GlazenHuis, zullen er vanaf 24 december 2023 wijzigingen plaatsvinden in de publiekswerking. Het standaard toegangstarief van € 5 wordt verlaagd naar € 3.

museumpass

 

 

Volwassenen ?
€ 3,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in