Updates

Veelgestelde vragen

Workshops

Met welke kledij voorschriften dien ik rekening te houden?

Tijdens de workshop draag je best dichte schoenen en luchtige kledij, die wel armen en benen volledig bedekken (tegen de warmte straling van de glasovens). Liefst katoenen en geen synthetische kledij. Hou er rekening mee dat de kledij toelaat om met gebogen knieën te zitten en eventueel te hurken.

 

Moet ik zelf iets meenemen naar de workshop?

Het enige waar je rekening mee kan houden, zijn de kledij voorschriften (zie hierboven) en het voorzien van een drinkbus met water. De workshop gaat door in het glasatelier, dichtbij de glasovens. Dit maakt dat de ruimte behoorlijk warm kan zijn.

 

Mag ik een eigen ontwerp maken?

Op de website staat een foto met het eindresultaat van de workshop. De glasblazer begeleidt jou naar het eindresultaat van de workshop toe, maar afwijkingen in grootte, dikte, kleur … zijn normaal. Opgelet! De deelnemer volgt de instructies van de glasblazer; het is niet mogelijk om eigen ontwerpen te maken tijdens een workshop.

 

Wat als mijn ontwerp gebarsten of kapot is?

Indien jouw ontwerp barst of kapot gaat tijdens het maak- of afkoelproces van GlazenHuis, wordt er door de glasblazer een moment ingepland om dit opnieuw te creëren.

 

Wat als ik nog niet aanwezig ben op het startmoment van de workshop?

Kom op tijd! Gelieve je ten laatste 15 minuten voor jouw tijdslot aan te melden aan de GlazenHuis infobalie. Omwille van het strikte tijdschema tijdens onze workshops kunnen we ons niet permitteren later dan het opgegeven startuur te beginnen. Hierdoor kan de deelname aan de workshop niet gegarandeerd worden voor laatkomers. Reken daarom voldoende tijd om te parkeren, te wandelen richting GlazenHuis, je aan te melden aan de balie en GlazenHuis binnen te gaan.

Kom je door omstandigheden toch te laat? Verwittig ons dan tijdig telefonisch via 011 399 601.

 

Kan ik mijn workshop reservatie annuleren?

Verwittig ons minstens 2 weken op voorhand via mail. Jouw plaats wordt dan opengesteld voor anderen. Vervolgens wordt het inschrijvingsbedrag teruggestort.

Is het een last-minute annulering? Verwittig ons dan dubbel. Zowel via mail, als telefonisch via 011 399 601. Het inschrijvingsbedrag wordt niet teruggestort.

 

Kan ik mijn workshop reservatie verzetten naar een ander moment?

Dit kan alleen als je opnieuw online reserveert. Je krijgt het eerste inschrijvingsbedrag teruggestort en je betaalt opnieuw voor de tweede inschrijving. Vergeet niet je vorige reservatie te annuleren (zie vraag hierboven).

 

Is de workshop toegankelijk voor mensen met een beperking?

De workshopruimte is toegankelijk voor iedereen. Om de workshop handelingen voldoende mee te kunnen doen, is het aangeraden om:

 • Zittend plaats te kunnen nemen op de glasblazersbank
 • Gereedschap vast te kunnen houden en te bedienen met je handen
 • Stevig te kunnen blazen

Uiteraard kan er steeds voor worden gekozen om meer door de glasblazer te laten uitvoeren. Die keuze ligt bij de deelnemer.

 

 

Museum

Mag ik een fotoshoot doen bij GlazenHuis?

 • Er kan enkel gefotografeerd of gefilmd worden door professionele reportagefotografie (kranten, dagbladen, magazines, …) of door studenten architectuur, fotografie of kunst.
  • De normale inkomprijs dient betaald te worden.
  • Bij het gebruik van een statief dien je op voorhand een afspraak te maken.
  • Het is verboden om …
   • voorwerpen en tentoonstellingsmateriaal – zoals vitrines, belichting en andere apparatuur – aan te raken.
   • de tentoongestelde voorwerpen te verplaatsen.
  • Wanneer het foto’s betreft van de architectuur, dient er steeds de naam van de architect vermeld te worden: P. Samyn en Partners; architecten en ingenieurs
 • Het is niet toegelaten om trouwfoto’s, communiefoto’s … of andere portretshoots te doen in GlazenHuis.

 

Mag de hond mee in het museum?

Het is niet toegelaten de hond mee in het museum te nemen.