Updates

GlazenHuis giet glazen sterren voor Make-A-Wish

Sinds 2016 maakt GlazenHuis, in opdracht van Make-A-Wish, glazen sterren in het ambachtelijk glasatelier. Deze memoriesterren geeft Make-A-Wish aan gezinnen die een wenskind verloren hebben.

Make-a-Wish is gekend als de vrijwilligersorganisatie die de wensen vervult van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Hoewel veel kinderen genezen van de ziekte, zijn er jammer genoeg ook kinderen die hieraan overlijden. Als troost en als gebaar dat Make-A-Wish als organisatie aan deze kinderen blijft denken, geven ze het gezin een memoriester. In deze glazen ster wordt de naam van het kind gegraveerd.

De sterren worden gemaakt aan de hand van de sandcasting techniek. De stervorm wordt in een bergje zand gedrukt. Wanneer je de mal wegneemt, ontstaat er een holte waarin het glas wordt gegoten. Het vloeibare glas is meer dan 1200 graden. Na het gieten van het glas, gaat het stollen tegen de rand van het zand. Omdat het zand koel is, ontstaat er een harde korst aan de buitenkant, maar aan de binnenkant is het glas nog zacht. Voordat het glas kouder wordt dan 500 graden, word het in de oven gezet. Na een gecontroleerd afkoelproces van 2 dagen zijn de sterren klaar.