Updates

(t)ears

Geluidsinstallatie '(t)ears'

“Door het medium glas en water zal dit audiovisuele werk het brede spectrum van tranen vanuit emotie uitdrukken, die onze uiterlijke en innerlijke wereld kunnen beroeren. (t)ears nodigt de voorbijganger uit om dichterbij te komen en geabsorbeerd te worden.” – Pak Yan Lau.

Samenwerking

Dit project is een samenwerking met Musica & Pak Yan Lau.

(t)ears

‘(t)ears’ maakt deel uit van het muziekprogramma ‘Flow, My Tears‘ dat werd bedacht voor het Internationaal Festival Vocallis. Geïnspireerd door het populaire lied van de middeleeuwse componist John Dowland, voeren Ensemble88 (M’tricht, NL) en KL-EX Klangexperimente (Eupen, DE) een aantal originele werken uit van Jacob van Eyck en Girolamo Frescobaldi. Evenals een nieuwe compositie gebaseerd op Dowland’s lied. Musica kreeg de opdracht een participatief concept voor het project te ontwikkelen, waarvan ‘(t)ears’ het resultaat zal zijn.

Pak Yan Lau’s audiovisuele installatie ‘(t)ears’ combineert een aantal participatieve geluidsopnames met een fysiek object. Op verschillende plaatsen wordt een ‘chatbox’ opgesteld, waar bezoekers een geluidsopname kunnen maken dat een auditieve reflectie is van tranen en de gevoelens erachter: vreugdetranen, tranen van verdriet, liefdesverdriet, pijn, … De verzameling van opgenomen geluiden zal worden gebruikt in een geluidskunstinstallatie, waarin geblazen glas ornamenten worden verwerkt van het GlazenHuis.

Wie is Musica?

Musica inspireert tot een bewuste en avontuurlijke omgang met klank en muziek. Met de vinger aan de pols van de samenleving, streven we naar een kwaliteitsvolle muziekparticipatie voor iedereen, ongeacht leeftijd, culturele of sociale achtergrond.

Daarbij vertrekken we vanuit de overtuiging dat iedereen muzikaal is: ieder mens bezit van nature het vermogen om via klank in een zinvolle interactie te treden met elkaar en met de omgeving. Een actieve, artistieke muziekbeleving is voor iedereen weggelegd. Die visie ontwikkelen we via projecten waarin toekomstdenken en innovatie de bovenhand nemen, en waar banden worden gesmeed tussen mens en natuur, tussen mens en technologie, en tussen mensen onder elkaar.

Musica logo

 

Wie is Pak Yan Lau?

Pak Yan Lau, geboren in België, met roots in Hong Kong en nu gevestigd in Brussel, is een geluidskunstenaar, improvisator, muzikant en componist. Ze heeft in de loop der jaren een rijk, dicht en boeiend klankuniversum ontwikkeld uit geprepareerde piano’s, speelgoedpiano’s, synths, elektronica en diverse geluidsobjecten. Ze vermengt akoestische, elektroakoestische en elektronische benaderingen. En ze verkent geluid op een betoverende manier, waarbij ze deze verschillende benaderingen en geluidsbronnen met poëzie, magie en finesse samenvoegt.

Lees meer over Pak Yan Lau.