Updates

ChineseWhispers

ZOMEREXPO 2022

Vanaf 02/04/2022 presenteert GlazenHuis ‘Chinese Whispers‘ door Erin Dickson, ‘A world of sand‘ door Atelier NL en een tentoonstelling van de Academy of Arts Architecture and Design van Praag.

 

 

Chinese whispers

Erin Dickson (UK) _ Chinese Whispers

Niveau 0

Geïnspireerd op het doorfluisterspel voor kinderen, brengt ‘Chinese Whispersinternationale glaskunstenaars samen door de stiel van het glasblazen.

Bewegend tussen de verschillende talen, communiceert Erin Dickson enkel via e-mail en sociale media. Met behulp van Google Translate vertaalt ze de instructies om het kunstwerk te creëren. Deze instructies werden keer op keer door voorgaande kunstenaars vertaald & herschreven in hun eigen moedertaal.

De kunstwerken, resulterend uit de talloze vertaalde instructies, benadrukken de wereldwijde verandering van mensen, vaardigheden en ideeën. En dat, ondanks de vooruitgang in communicatietechnologieën, informatie nog steeds verloren kan gaan door taal.

 

 

Sanbank

A World of Sand / SandBank / Zandreis _ Atelier NL

Niveau +1

Na het verkennen van duinen, stranden, rivieren, bergen en steengroeven legde Atelier NL een uitgebreide bibliotheek van diverse ‘wilde’ zandsoorten uit heel West-Europa aan. Dankzij intensief onderzoek en experiment lukte het deze om te smelten tot glas. Het leverde verbluffende resultaten op, in kleuren van diepblauw tot zilverzwart en van grasgroen tot asgrijs. 

 

 

František Jungvirt

ACADEMY OF ARTS ARCHITECTURE AND DESIGN, Praag (CZ)

Niveau -1

Een selectie werken van afgestudeerden van de glasstudio van de Praagse Academy of Arts Architecture and Design (UMPRUM), een van dé belangrijkste Europese opleidingen in het hedendaagse kunsten- en designveld. Een kleurrijke groepsexpo.