Updates

Opening 'Jaar van het glas' en 15 jaar GlazenHuis

Afgelopen vrijdag 24/06 om 19.00u was het driedubbel feest bij GlazenHuis. De nieuwe GlazenHuis expo ‘Jaar van het glas’ werd officieel geopend, GlazenHuis is anno 2022 15 jaar. En daarbij hebben de Verenigde Naties 2022 uitgeroepen tot ‘International Year of Glass’. Samen met 125 collega’s, glasblazers, kunstenaars & andere GlazenHuis vrienden lieten we dit feestelijk moment niet onopgemerkt voorbijgaan.

Bob Nijs, burgemeester van Lommel en Karel Wieërs, schepen van Toerisme spraken samen met Jeroen Maes, artistiek directeur van GlazenHuis, het publiek toe. Een terugblik op het succes van GlazenHuis, de verbinding tussen glas en het Lommels zand & het uniek gegeven van glaskunst werden onder andere aangehaald. Ook werden de collega’s van GlazenHuis, Toerisme & Stad Lommel uitvoerig bedankt voor de inzet en het vertrouwen afgelopen 15 jaar. Marcel Haccuria werd extra in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange technische en morele ondersteuning aan GlazenHuis. En uiteraard Jeroen Maes, die het succes van GlazenHuis vanaf nul mede heeft waargemaakt, kreeg een uniek glaskunstwerk cadeau die de collega glasblazers in het eigen glasatelier voor hem maakten.

Na de speeches werd de nieuwe expo ‘Jaar van het glas’ geopend. Deze expo buigt zich over de essentiële rol van glas binnen onze samenleving. En blikt terug op de afgelopen 15 jaar van GlazenHuis. De 3 andere GlazenHuis expo’s, die al vanaf april tentoongesteld staan, waren evenzeer vrij te bezoeken. Er werd een demonstratie in het glasatelier gehouden door de residenten uit Canada; Alyssa Getz & Tom Cudmore van Tropical Iceberg Glass.