Updates

GlazenHuis nieuwe partner BKRK-award #Glas

GlazenHuis staat reeds jaren garant voor de promotie van glas in al zijn facetten: artistiek, functioneel en conceptueel, maar ook ambachtelijk-industrieel, hedendaags en historisch. In aanvulling op de eigen projecten, neemt het dit jaar ook een partnerrol in bij de inhoudelijke organisatie van de jaarlijkse BKRK-award in Bokrijk.

 

Eind vorig jaar startte een uniek samenwerkingsverband tussen GlazenHuis en Bokrijk; samen zullen zij de BKRK-award 2020 #glas organiseren. Als Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst, ligt deze samenwerking in het verlengde van één van het instituut haar voornaamste doelstellingen: glas promoten in alle verschijnings- en gebruiksvormen. Zodoende is het nieuwe thema van de BKRK-wedstrijd het gevolg van de inspirerende gesprekken tussen artistiek directeur Jeroen Maes en Bokrijk.

 

Bokrijk reikt reeds verschillende jaren de BKRK-award uit. Met het project BKRK – ‘Bokrijk brandmerkt’ zet Bokrijk heden, verleden en toekomst van vakmanschap in de kijker, met als doel een brug te slaan tussen eigentijdse vormgeving en authentiek vakmanschap. Na de succesvolle wedstrijden rond thema’s keramiek, leder, hout, brood en textiel staat glas nu in de kijker. De opdracht bestaat eruit om een object uit het dagelijkse leven te ontwikkelen en zo dit vakmanschap in al zijn facetten te tonen. Belangrijk is wel dat het ingediende product of project nog niet op de markt is.

 

Sinds vorig jaar zetelt Pascal Cools, directeur van Flanders DC, in de jury. Aangezien deze wedstrijd focust op vakmanschap én ondernemerschap is zijn expertise op dit vlak beslist een toegevoegde waarde. Voorts bestaat de jury nog uit Axel Van Den Bossche, CEO van het gekende merk Serax, Amélie Rombauts, design coördinator bij Knack Weekend en Anna Torfs, internationaal gerenommeerd ontwerpster.

 

De organisatie richt zich op professionele vakmensen en (master)studenten of alumni met professionele ambities. De inzendingen worden beoordeeld op de criteria: duurzaamheid en creativiteit, innovativiteit, connectie met Bokrijk, ondernemerschap, storytelling, trends en presentatie. Geïnteresseerden vinden meer info via www.bkrkaward.be. De inschrijvingen lopen tot 17 mei.

 

Video’s