Glasshop

De Glasshop is geen alledaagse museumshop. Hier vind je unieke handgeblazen vazen, bloemen, (dieren)figuren, sieraden & de gekende GlazenHuis kegels. Naar eigen ontwerp en met veel liefde gemaakt door onze glasblazers, freelancers en internationale residenten. En dat allemaal in ons eigen ambachtelijk glasatelier.

Galerij

Naast de Glasshop, stelt GlazenHuis haar grotere kunstwerken te koop in de Galerij. Deze bevindt zich in de prachtige setting van het historische Huis Aerts. De exclusieve kunstwerken van de galerij zijn vervaardigd door internationale ‘artists in residence’ die afgelopen jaren in het Lommelse glasatelier hun creaties leven in bliezen. Dit residentieprogramma heeft intussen een wereldwijde reputatie. Het aanbod van de galerij is dus op z’n minst uniek te noemen.

 

Locatie

De Glasshop is gevestigd in het toeristisch infokantoor. Hier worden ook de museumtickets voor GlazenHuis verkocht. De galerij is gevestigd in Huis Aerts, toegankelijk via het toeristisch infokantoor.

 

Bibliotheek

In de Glasshop bevindt zich ook een gespecialiseerde bibliotheek. De boeken en catalogi, die in samenwerking met Bibliotheek Lommel worden aangeboden, kunnen ter plaatse geraadpleegd worden. Via de online catalogus van de bib kan je raadplegen welke boeken er in onze bibliotheek aanwezig zijn.

 

Openingsuren

  • Maandag - vrijdag: 9:00 - 17:00u
  • Zaterdag - zondag: 10:00 - 17:00u
  • Feestdagen: 10:00 - 17:00u
  • Kerst- en oudejaarsavond: gesloten vanaf 15u
  • Kerst- en nieuwjaarsdag: gesloten

De galerij is elke dag geopend tussen 10 en 17 uur.

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

In kader van de verbouwing van GlazenHuis, zullen er vanaf 24 december 2023 wijzigingen plaatsvinden in de publiekswerking. Het standaard toegangstarief van € 5 wordt verlaagd naar € 3.

museumpass

 

 

Volwassenen ?
€ 3,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in