Updates

Aankondiging assistenten Rinoi Imada

De residentie van Rinoi Imada uit Tokio loopt van 2 augustus tot 8 oktober 2023. GlazenHuis deed een open call om een geschikte assistent te zoeken tijdens de residentie periode van Rinoi. GlazenHuis koos 2 assistenten, verdeeld over 2 periodes tijdens Rinois residentie.

 

GRZEGORZ BIBRO_PL

1 augustus – 2 september 2023

Grzegorz Bibro uit Polen is een beeldend kunstenaar die glas gebruikt in kunstobjecten en installaties, evenals nieuwe media om te werken met het lichaam in verschillende contexten. Sinds 2020 nam hij deel aan veel verschillende glascursussen, onder andere onder leiding van gastprofessoren zoals Anna Mlasowsky, Matthew Szosz, Erica Tada en Karin Forslund. In 2022 studeerde hij af met het maken van een groep geblazen glasobjecten die werden tentoongesteld in Venetië (IT) tijdens The Italian Glass Week 2022. Daarnaast ontving hij twee onderscheidingen: de eerste op The International Glass Exhibition tijdens de Stanislav Libenský Award in Praag (CZ), en de tweede op de Best Diplomas 2022 show in BWA Gallery in Wrocław (PL). Op dit moment vervolgt hij zijn opleiding aan de Doctoral School van de Academy of Fine Arts in Wroclaw (PL), waar hij niet-patriarchale mannelijkheid onderzoekt in het medium glas. Naast zijn studie ontwikkelt hij zijn glasblaas- en flameworktechniek in kunstresidenties en glassymposia en neemt hij deel aan tentoonstellingen en artistieke initiatieven in de openbare ruimte.

 

JORDAN TAVAN_VS

5 september – 5 oktober 2023

Jordan Tavan is een multidisciplinair kunstenaar uit Boston. Hij werkt voornamelijk in 3-dimensies en wordt geïnspireerd door materiële sensualiteit, processen en de wereld om hem heen. Jordan is bezig met het behalen van zijn Master of Fine Arts Degree in Keramiek aan het Rochester Institute of Technology en zet zijn carrière als mixed-media beeldhouwer voort. Hij heeft in verschillende glas- en keramiekstudio’s gewerkt, waaronder Chrysler Museum Glass Studio, New Orleans Glassworks and Printmaking en de 757 Makerspace Ceramics Studio.